neděle 21. srpna 2016

Výstava veteránů a pouť v Polici nad Metují

Každý rok se spolu s naším barkasem účastníme veteránské výstavy na pouti v Polici nad Metují. Nebudu se široce rozepisovat, co tomu letos předcházelo, ale barkas prošel renovací a dostal nový lak. Prostě posledních 14 dnů jsem Přemka viděla každý den až před půlnocí, kdy končil s prací na barkasu a mazal do peřin.


Přemkova účast je nezastupitelné, výstavu veteránů totiž ozvučuje, tj. pouští celý den písničky a zabezpečuje mikrofon při vyhlašování výsledků soutěže elegance.
Letošní účast na výstavě byla opravdu hojná, nestačil parčík a ulice okolo, takže některé skupiny vozidel musely být přesunuty i to přilehlých ulic.









K výstavě patří i dobové oděvy a jiné předměty.



Já na výstavě prodávala korálkové vánoční ozdoby (hvězdičky a andělíčky). Málem jsem letos neprodávala. Přemek totiž ráno snášel bednu se všemi mými výrobky dolů, ale nedal jí do auta, položil ji za ně a šel něco ještě zařídit. Takže jsme odjeli, ale prodávat nebylo co, bedna zůstala na dvoře. No, nechtějte vědět, jaký jsem v sobě sváděla boj, abych nevybuchla vzteky. Naštěstí, mě (nebo spíš Přemka :-D ) zachránil Kuba (Přemkův syn) a bednu za náma do Police dovezl.


Jiřík netrpělivě očekával příjezd Mišky, která s ním obešla poutové atrakce a Jiřík si to tentokrát opravdu užil. Svezl se na horské dráze, v autíčkách, na velekolotoči, na pirátské lodi. Jako každý rok... Míša zelená, ale Jiřík štastnej :-)


Samozřejmě jsme s Miškou a vyrazily i na obhlídku stánků a "nezbytné" nákupy.


Já si tradičně koupila kabelku - tašku. Kupuji si je v Polici každý rok. Letos padla volba na tuto:


A pro Šárku jsem nakoupila dle jejího přání lízátka.


...tak zase za rok ♥

Pokud se vám historická vozidla líbí, tak další fotky najdete zde.


1 komentář:

  1. Ahoj Dančo! :-) Prostředí auto a moto veteránů je mi velmi blízké, jelikož děda byl a taťka stále je sběratelem veteránů. Taktéž máme doma pár pěkných skvostů a taťka na dalších neustále pracuje. Výstav veteránů jsme se však vždy účastnili spíše jako diváci, taťka se o své miláčcky velmi bojí... :) :) Účastníme se akorát každoroční jízdě na historických kolech, to vždy jedeme já, můj partner, taťka i babička a každý máme své vyšperkované historické vozítko. :) Bývá to moc hezká akce a vždy nám vyšlo pěkné počasí.. :)

    OdpovědětVymazat