pondělí 6. února 2017

Shrnutí ledna

Hned na začátku nového roku u nás napadl sníh. Sníh padal pak prakticky celý leden a drží se stále. Takže topíme, topíme, naštěstí se Jirka ujmul nošení dřeva, když je Přemek v práci. Horší už je to, že dřevo rychle mizí a dochází.
V lednu jsem pokračovala v pózování na figurální kresbě. S učitelkou Henclovou jsme se domluvily na dalších třech sezeních.




Studenti byli skvělí a moc jsem si to užila, za což všem zúčastněním děkuji. Aktuálně už visím na výstavě ve školní jídelně, tak snad nikomu nezkazím chut k jídlu. Sezení modelem na akty mě baví a snad vyjde dlouhodobější spolupráce a na jaře si to zopakuji. Díky těmto akcím jsem i jednou přespala na intru, užila si několik příjemných posezení s děckama a po letech přičichla ke studentskému životu.
V lednu jsem vyhrála vstupenky do Prahy na veletrh FOR DECOR HOME. Bohužel můj zdravotní stav nedovoluje nějáké velké cestování a courání po Praze. Vstupenky jsem chtěla poskytnout Mišce, ale poštou přišly pozdě. Takže nakonec propadly.
Začátkem ledna jsem se přihlásila do skupiny na FB, kde holky vybarvují omalovánky. Spíš jen na čumendu, ale hlavně ta skupina žije ve dne, v noci... prostě pořád. Jasně, je to neosobní, ty holky neznám je tam několik tisíc lidí, takže masakr...ale jupíííí pořád se tam kecá, přidávají obrázky. Prostě ani chviličku si nepřipadám, že tu u toho notasu čumákuji sama. Když jsem totiž odbourala "ezo" lidi a věštění pověsila na hřebík, tak se často celé dny nikdo neozve.
Díky této skupince jsem se zúčastnila tipovačky, kdy se mělo určit jakými pastelkami, která část byla vybarvena, Nejspíš jsem v sobě objevila skrýtý talent. Jako jediná jsem vše určila správně a hned na první pokus.


 1. prisma, 2. polycolor, 3 maped, 4. marco 5. akvarel, 6 modeluz

Jo teorie, to je moje. Jen ta praxe pokulhává. Ale radost jsem měla obrovskou, moc mě to potěšilo...asi nejvíc z celého tohoto měsíce.
Když nám ta příroda tak přeje a je stále tolik sněhu, tak jsem se jeden den odhodlala, nabalila a vyšla s Přemkem za barák kousek do přírody. Pleskla jsem sebou dvakrát do sněhu a udělala andělíčka. Bylo to fajn, jen mě to stálo spoustu sil, hlavně zvedání se ze země bylo utrpením.





Poslední lednový víkend jsme si užili i se Šárkou a Tomášem. Konečně nás tu bylo plno :-)


Leden je pro mě vždy těžký měsíc. Většinou se topím v depresích a ne jinak to bylo i letos. Navíc si stále více uvědomuji bezvýchodnost své situace a spousta věcí, se mi doslova sype pod rukama. Ale sem tam se našly i ty kouzelné okamžiky, co mě nabíjely a o ty jsem se s váma podělila.










2 komentáře:

  1. Jsi statečná :-) Taky jsem neměla zimu ráda, ale po určitých životních peripetiích jsem se naučila mít ráda každý den. Nevím v jaké situaci jsi, ale přeji ti, ať najdeš světlo na konci tunelu. Ze srdce.

    Narozeninová giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, tak já se přiznám, že jsem krátce po 18 letech také byla modelkou. Do dané doby jsem byla velmi introvertní a chtěla jsem se překonat - to byl můj důvod, proč do toho jít. :-) Dostala jsem i vyšší odměnu, protože jsem stála a neseděla jako jiní (3 hodiny ...barovou stoličku jsem při opírání měla vyrýsovanou na zadku). A 'zážitek' si pamatuji do dnes. Hlavně když na kurz přišlo daný den neobvykle moc mužů a já jím otevírala dveře poloobnažená :D. Další nabídku o spolupráci jsem dostala také, protože se prý vícecení, když nejsem hubená. Ale užjsem šla jen 2x. Jsem protiantikoncepční a prostě nikdy nevím, kdy menstruace přijde, tak nemohu plánovat svlékání :D

    OdpovědětVymazat