neděle 24. dubna 2016

Hausbot na suchu

Loni na podzim jsme si pronajali v mé oblíbené končině kus pozemku. Spolu s ním jsme získali i starý odstavený hausbot. O pozemek ani hausbot se údajně asi 30 let nikdo nestaral.



Prostě přesně to čekalo na takové blázny jako jsme Přemek a já.



A tak se kácí, řeže, seká....což je celkem nekonečný proces. Navíc stromy vysoké, dráty blízko, plot sousedů blízko...A tak si občas Přemek musí hrát na stomolezce...




Sem tam spadne něco, tam kam nemá. A tak jsme málem přišli o kadibudku...přesněji řečeno o záchod pilinák...


Naštěstí ve většině případů vše probíhá, tak jak má. Dokonce i plot už stojí.



Práce je tam stále spousta, ale už se to rýsuje stále víc a víc :-) Minulý týden Přemek začal natírat, já jsem zapracovala na vnitřku...



A tak je to stále veselejší a veselejší....Hezčí a hezčí...




Sekyrka jako nezbytný nástroj u kamen...hlavně, u kamen naftových :-D


Nemáme elekriku, ale to mě až tak netrápí. Svítí se svíčkami, diodovými lampičkami na baterky...Telefony, baterky do foťáků, dokonce i tablet pro Jiříka na filmy se dají celkem v pohodě dobíjet na autobaterii.
Bohužel jsme tam i bez vody, což mě straší mnohem víc a beru to opravdu jako problém. Zatím všechnu vodu, kterou potřebujeme musí dovážet v kanystrech od kamarádek (tímto jim moc děkuji, hlavně Jitce) Do budoucna snad aspon užitkovou vodu vyřešíme sběrem děšťovky.

Další a největší práce jsou stále venku. Je nutné pokácet další stromy a hlavně srovnat hrb uprostřed pozemku, udělat ohniště. A vyrovnat terén, aby byl plac ještě na mou vysněnou maringotku.



Pěstovat tam opravdu nic nehodlám, ale určité plány mám :-) ...hlavně co se tvorby týče...
Až se zase o kus posuneme, tak dám vědět :-)

Více fotek najdete zde.




6 komentářů:

  1. Moc ti to přeju, sousedi asi zírají a až bude i maringotka, to si to teprv budeš užívat!!!Hewena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sousedi zatím chválí a chválí a obdivují Přemkovu šikovnost. Zírat asi budou, až kromě hausbotu se tam objeví právě ta maringotka :-D

      Vymazat
  2. To jste si teda mákli. Přemek je opravdu šikovný! Hausbot vám krásně prokoukl. A ta úžasná deka na posteli jej úplně zútúnila:))

    OdpovědětVymazat
  3. Tedy kloubouk dolů nad tím, co jste udělali. Protože pozemek i hausbót opravdu prokoukly. Držím palce, ať vyřešíte vodu, protože bez vody je to otrava (znám s chalupy, když loni v létě napraskla trubka obecného vodovodu a k nám se v parném létě už dostalo hodně málo nebo nic).
    Mimochodem - jak daleko je do vás nebližší voda, kterou mohl ten hausbót "brázdit" ?

    OdpovědětVymazat
  4. Prý kdysi byl ukotven na Slapech. Nejbližší vodní plocha je přes silnici...rybník, ale myslím, že je chovnej.
    Věřím tomu, že jednou Přemek ho někam na vodu stejně dostane, jen teda beze mně. Z jakýchkoli plavidel na vodě mám fobii. Prostě potřebuji tu pevnou půdu pod nohama :-)

    OdpovědětVymazat