středa 25. května 2016

Hand made original a recept navíc

Hand made originál byl již 5. společný swap s Blankou. Jak název napovídá, šlo o výměnu věcí námi vyrobených. Swap vyhlásila Blanka. Mělo jít o soupravu šperků (náhrdelník, náramek, náušnice), dekoraci a něco praktického.
Od Blanky opět celý swap ladila do mé milované modré barvy. Přišla mi od ní souprava drhaných šperků, sice náušnice nevyužiji, ale určitě nějáká ouška pro ně najdu :-)
Dostala jsem keramický měsíček, ozdobenou svíčku a dekorační skleněné pecky. Svíčku využiji určitě a s ostatním se snad taky něják poperu :-)
Blanka mi ušila hned 3 chňapky, z těch mám úplně největší radost, protože jich mám stále nedostatek.


Úplně nejlepší ovšem byl salát z červené řepy a zelí, který mi Blanička přidala jako bonus. Byl úplně famózní a hned jsem si napsala o recept. Podělím se o něj i s vámi, určitě jej zkuste.

Salát
1kg zelí 
20dkg cibule
1kg červené řepy 

Nálev 
1,25 l vody
0,4 l octa
4 až 5 lžic soli
15dkg cukru
20 koleček sacharinu

Zelí nakrájet na jemno, cibuli na jemné proužky, řepu uvařit ve slupce do poloměka a pak ji oloupat a nahrubo nastrouhat. Smíchat se zelím a cibulí a přes noc zalít nálevem. Ráno plníme i s nálevem do sklenic. Sterilujeme 20 minut při 80°C.

Ode mě Blanka dostala soupravu ketlovaných šperků, kytičku korálkových růží a dva patchworkové polštáře.


Hodnocení swapu 9 / 10 

4 komentáře:

  1. Za mě jsou oba swapíky povedené! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásné, swap se vám povedl:) Jen se divím Dani, co děláš s chňapkami? Já je teda používám denně, ale pořád ty stejné a pořád to na nich nejde vidět. A vždy, když nějakou novou dostanu, tak ji musím dát někomu dál, protože by u mě ležela ladem:D

    OdpovědětVymazat
  3. Ty polštářky jsou moc hezké. A chňapky taky (a u nás chňapek taky není dost - buď někam zmizí nebo je nevypratelně zapatlám od guláše a nebo propálím ....)

    OdpovědětVymazat