úterý 3. května 2016

Karty, kartičky a trocha toho čarování

Probírala jsem své čarovné věci a zjistila jsem, že se mi zase něják nakupily vykládací karty. Tak jsem si řekla, se udělám takovou pomyslnou inventuru a a přizvu i vás.


Crowleyho Tarot, jsem dostala od kamaráda, který si ho koupil, ale pak neměl na karty čas, tak mi ho daroval. Trvalo mi asi 5 let, než jsem do něho dorostla. Když jsem totiž poprvé vzala tyto karty do ruky, tak se mi udělalo úplně zle, motala se mi hlava...prý se autor tohoto Tarotu zabýval černou magií...No časem mohu říct, že není Tarot, který by byl lépe svázán s astrologií a hlavně numeralogií než tyto. Jen jsou prostě "jiné".
Symbolon jsem moc chtěla, nakonec jsem ho získala za opravdu symbolický peníz od jedné paní, která likvidovala svou sbírku a knihovnu. Byly úplně nové, jen rozbalené. Nejsou to tarotové karty, jedou především podle vašeho horoskopu a jsou dost drsné. Dokáží odkrýt vaše nejhlubší nitro. Používám je k sebepoznávání a občas se mi fakt nelíbí, co mi odkrýjí, ale jsem ráda, že je mám.
Tarot v oranžové krabičce je takový vintage. Dostala jsem ho od Přemka. Bohužel mi vůbec nesedí a určitě ho pošlu dál.
Tarot of the New Vision je klasický W-R Tarot, jen ukazuje odvrácenou stranu karty, to co je nám skryto. Rozhodně je to zajímavý pohled na kartu. Dobře se s nimi vykládá minulost, minulé životy...jen si myslím, že to nejspíš není cesta pro mě. Ještě popřemýšlím, ale nejspíš půjdou do světa.


Má indiánská sbírka. Všechny tyto karty jsem získávala poměrně složitě a hlavně dost draze. Nevykládám s nimi, mám je čistě jako sbírku a určitě se jich nechci vzdát.
Vision Quest jsou nádherně ilustrované.
Native American Tarot s těmito jsem asi 2x vykládala, ovšem narážela jsem na to, že opravdu musíte podrobně znát indiánskou symboliku, musíte myslet jako indián, abyste je správně pochopili.
Native American Deck jsou Taroty, které vytvořili indiánští manželé a odrážejí historii severoamerických indiánů.
Native Amerikan Cards je indiánské orákulum a je to docela unikát, který jsem sháněla poměrně složitě přes jednu paní na ruském webu.  
Mariášové karty 4 světadíly, jsem  sehnala kdysi na Aukru. Nejspíš byly kdysi součástí časopisu Koktejl.


Ansata Tarot byla láska na první pohled. Bohužel se poměrně těžko shání. Naštěstí se dají dobře stáhnout a tak mi je Přemek nechal u nich v práci vytisknout a zalaminovat :-) Výhoda těchto karet je, že obsahují jen Velkou Arkánu, kterou používám. Bohužel mají hrozně nešikovný tvar, velikost a nesedí do ruky.
Erotický Tarot jsem si moc přála. Radši ani nechtějte vědět, jak dlouho mi trvalo, než jsem Přemka ukecala, aby mi ho u něho v práci nechal vytisknout...aspoň Velkou Arkánu. Erotické otázky se s ní vykládají přímo samy. :-)
Mariášové karty... tyto jsem dostala od jednoho ze svých bývalých partnerů a jsem za ně moc ráda. Jsou tak hezky jiné. Navíc mariášky u mě stále hrají prim.
Následují 2 sady karet Cikánského typu bohužel tyto karty stejně jako Lenormandky se mnou nemluví...takže nejspíš i je dám pryč.


Tarot Magického Měsice  jsem už měla několikrát a vždy jsem ho poslala dál, karty jako takové mi nesedí, ale je to nejlepší sada na kartolokace (určování místa, města...) co znám, perfektní zobrazení krajiny, takže si jednu sadu nechávám.
Steampunk Tarot jsem dostala od dcerky. Myslela jsem, že budou sbírkové, ale úžasně mi sedly. Takže momentálně jsou to moje výkladové jedničky. Úžasně se mi do nich kouká, prostě ta moje láska k technice se nezapře. Jsem jimi doslova pohlcena ♥ Pro velký úspěch jsem ho na oplátku zase koupila dceři já :-D
Chrysalis Tarot jsou jiné, hodně přírodní, moc se mi líbí. Jednu dobu mezi holkami, co vykládají hodně letěly. Pro mě bohužel jen sbírková záležitost, na výklady mi nesedí. Ale jsou krásně ilustrované.
Shapeshifter Tarot opět hodně přírodní, bohužel má i hodně karet na víc. Ilustrátorku Lisu Hunt mám moc ráda, její kresby jsou nádherné. Nu, ukládám je opět do své sbírky.
Tarot Illuminati je taková hezky ilustrovaná klasika. Bohužel kvalita papíru, na kterých jsou tištěny není nic moc. Ale vykládá se z nich dobře, hezky se mi do nich kouká, hrají všemi barvičkami. Mám je jako cestovní (bohužel Steapunk je na cesty neskladný)
Waite Tarot je naprostá klasika. Karty mi nesedí, mám je spíše jako doplněk sady Tarot of the New Vision, o které jsem psala výše. Nejspíš také půjdou do světa.


Orákulum vizí od Cira Marchettiho, tomu jsem dlouho odolávala, ale nakonec podlehla. Zatím se jen oťukáváme a poznáváme.
Magické obrázky bylo mé totální šlápnutí vedle, takže poputují dál.
Andělé Stromů... Jednu tuto sadu jsem už poslala dál v rámci soutěže. Ty karty mám moc ráda a vím o další Duši, která by je nejspíš ocenila stejně jako já.. "Protože existuji dva druhy andělů: andělé s křídly a andělé s listy..."


A ještě památeční...jedny klasické mariášky, které zažily mnohé... A pod nimi Poselství Tarotu od Renaty Herber. Jasná ukázka toho, jak u mně dopadá Velká a Malá Arkána :-D

Kdo došel, až sem, tomu nabízím ještě pohled do mé ezoknihovničky, kterou bych ráda ještě trochu ztenčila. Knihy o bylinkách mají výsadní postavení a mám je jinde :-)
A proto milé čarodějky těšte se, putovní balíček se chystá...





4 komentáře:

  1. Dani úžasné, myslím, že jsem si poslintala počítač:D Karty Andělé stromů vypadají velmi lákavě. Ach jo, tolik krásných sbírek - můžu tě adoptovat?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A chceš adoptoptovat mě a nebo mou sbírku? :-D :-D

      Vymazat
    2. A co takhle Tebe celou se vším, co k Tobě patří:)

      Vymazat
  2. To je moc pěkná sbírka karet, zaujal mně ten Symbolon, ještě jsem o tom neslyšela, ale pořídím si je. Já mám doma malé tarotky a baví mně si vykládat jen tak pro sebe.

    OdpovědětVymazat