úterý 23. září 2014

Jihoamerické odpoledne na hvězdárně v Úpici (21.9.2014)

Rozhodla jsem se, že udělám aktuální vsuvku v tom dopisování prázdnin.
Přemek měl kdysi ve školce kamaráda Marcela Bělíka, se kterým se víc jak 40 let neviděl a který nyní dělá ředitele hvězdárny v Úpici.
Na Úpickou hvězdárnu jsme se chystali už dlouho, tentokrát to konečně vyšlo. N hvězdárně se konalo Jihoamerické odpoledne vyplněné hudbou ,tancem ,jídlem.K dispozici byla taky ruční dílna, kde jsme si mohli udělat šperk z pravé kolumbijské kávy. Skvělé čaje jsme si mohli dát v improvizované čajovně. Samozřejmá byla i prohlídka hvězdárny s krátkou přednáškou.
O hudbu se postaral Mexičan José Jimenez, se svojí skupinou Mundo Session. Podával též tradiční mexické jídlo burritos, což byla děsná mňamina, pěkně pálivá.

 O ukázku a výuku latinskoamerických tanců se postaraly ženy z pardubického klubu Xanada, které měli pod palcem i dílničku na výrobu šperků
.
 Inu s Jiříkem jsme společnými silami vyrobili náramek, který jsme následně darovali :-) Anibalovi děkuji i za facebookové přátelství :-)

Dovoluji si napsat, že pro mně byla největším trhákem čajovna WI - MINE a Petr Zlesák, který uměl o čaji moc poutavě vyprávět.

I přes  občasný déšť jsme si to moc užili. Jediná věc, co mně mrzela, byla zatažená obloha. Takže večerní pozorování nebylo možné. Zase je to o důvod víc, Úpickou hvězdáznu v dohledné době znova navštívit.
Navíc se už kují plány a jistá spolupráce...inu tak, když se setkají kamarádi po 40 letech :-)

Více fotek najdete zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat