čtvrtek 11. září 2014

Kapličkový hřbitov (neděle 24.8.2014)

V neděli byl den odjezdu, takže po snídani se začalo balit a uklízet. Přemek nemohl najít tašku od stanu, tak jsme chvilku mysleli, že ji sbalil k věcem někdo jiný, ale naštěstí Deborka věděla, kde je.

Před odjezdem bylo velké focení

Osobně doufám, že se na Yukon ještě někdy podívám, protože je tam opravdu krásně.

Pak už jsme odjížděli i my směr Albrechtice nad Vltavou.
V Albrechticích je nádherný kapličkový hřbitov.


Po prohlídce hřbitova, jsme zašli na oběd do bufetu na návsi. Počasí se tak divně honilo, ale nakonec jen chvilku drobně krápalo.
Pak už jsme ujížděli na České Budějovice. Tam jsme se stavili na nákup, protože jsme počítali s návštěvou u Hawrana. Naštěstí jsem mu ještě před odjezdem z Budějovic zavolala. Bylo mi totiž sděleno, že se mu to nehodí. Takže jsem obratem volala Leonce, jestli teda můžeme přijet už dneska (počítala s náma až v pondělí odpoledne). Asi jí to zaskočilo, ale tak doma naštěstí byla.
Tak jsme uháněli směr Nové Hrady a České Velenice. V Trhových Svinech jsme Hawranovi jen pomyslně zamávali. Celou cestu bylo zamračeno a všude před námi muselo pršet. Na obloze na nás vykoukla duha.

V Nových Hradech jsme se zamotali a skončili na hraničním přechodu. Ale aspon jsme si město trochu prohlédli a už se moc těším, až ho projdeme.
Mezi Novými Hrady a Českými Velenicemi je silnice doslova tankodrom, kterého si ještě v následujícím týdnu užijeme dosytosti :-D
Když jsme přijeli k Leonce do Velenic, tak byl chvilku zmatek a šubrování lidí a postelí sem a tam. Nakonec Jiříkovi byl přidělen pokoj Robina a nám Matějův pokojíček.
Více fotek z Albrechtic najdete zde.




Žádné komentáře:

Okomentovat