úterý 22. listopadu 2016

Poříčský podzim + malá soutěž o Vánoční hvězdičky

V sobotu 19.11. se konal již 5. ročník contry folk festiválku Poříčský podzim. Byly jsme na všech ročnících, nevynechali jsme ani tento.


Jako první hrála a zpívala pořadatelská skupina Chvíle.


Hráli i zpívali hezky. Moc chválím jejich zpěvačku Radku, je stále lepší a lepší.


Bohužel jim chyběla baskytaristka Adélka, která momentálně šplhá někde po skalách. Sice byla nahrazena jiným baskytaristou, ale  nebylo to ono....chyběly irské píštaly. Navíc si myslím, že určité písničky, konkrétně Babinec, by prostě kapela neměla bez Adélky hrát. Nikdo jiný to neodbubnuje tak, jako ona.


Jako druhá hrála kapela Bounty z Brna.



A hráli prostě skvěle. Úplně nejlepší zážitek z celého večera. Bounty prostě byla jistota skvělého zážitku.


Jelikož skupina P.I.V.O. Zdarma do Poříčí nedorazila, tak jako poslední hráli Bratři.


Určitě nehráli špatně. Spíš hráli velmi dobře. Ovšem tak ubrečené texty jsem už dlouho neslyšela. Ano, chápu, jistě je smutné přijít o bratra, který byl členem kapely, ale odvolávat se na něho za každou druhou písničkou...bylo i na mě trochu moc. Navíc následovali i další vzpomínkové písničky na další muzikanty, kteří už nejsou mezi živými.
A proto jediným světlým bodem  jejich vystupení byla písnička Tumbleweed to ví.


Kterou zpíval Jinřich, syn onoho mrtvého bratra.


Bohužel tato skupina hrála jako poslední, takže byt jsem jela na festiválek se odreagovat a načerpat energii, která mi tolik chybí, tak jsem se domů vracela ještě víc vyfluslá a depresivní...Tak snad příště se zadaří líp.

Více fotek zde.

Chcete si zasoutěžit o Vánoční hvězdičky? Odpovězte do komentářů Co to je Tumbleweed? Připište svůj mail, at se můžem domluvit. Vyhrává první správná odpověd.

4 komentáře:

  1. Daní,i tak to vypadá na zajímavý zážitek. Já bych si určitě taky nejvíc užila Bounty. Tumbleweed? Není to takové křoví, patří to snad do westernu a bývá to často jako dekorace. Má značit osamělost a určitou vyprahlost a sucho pouště:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tumbleweed neboli Laskavec bílý :-) Je to takový ten suchý chuchvalec traviny, která se válí v prériích. Hvězdičky bych vyhrála moc ráda. A zvu tě ke mě, taky probíhá soutěžení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, odpověděla jsi naprosto přesně. Prosím o adresu na můj mail dafi.s@email.cz

      Vymazat
    2. Dany, moc děkuji. Dnes mi hvězdičky přišly, jsou krásné. Letos budou zdobit náš vánoční stromeček. Krásný den.

      Vymazat