neděle 27. listopadu 2016

Tak už nám to zase vypuklo...

Tak už nám to zase vypuklo... pachtění, honění se za dárky... pečení, zdobení, ulízení...prostě Vánoce.
Vím, že spousta lidí právě pro toto Vánoce ráda nemá. Já naopak od dětství Vánoce miluji. Jsou to pro mě ty nejhezčí svátky z celého roku.


Vím, že za to vděčím hlavně mojí mamince, která dokázala vykouzlit doma ten nejkrásnější předvánoční čas. Jako moudrá žena nakupovala dárky průběžně během celého roku, takže žádné šílenství se u nás doma nekonalo. U nás se celý předvánoční čas poslouchaly koledy a pohádky....a hlavně peklo. Mamka se v pečení doslova vyžívala, každý rok zkoušela něco nového. Vždy to však plynulo v klidu, bez stresů. Neabsolvovali jsme ani nájezdy po příbuzenstvu...vše u nás krásně v klidu plynulo....děkuji mami ♥

Jsem jiná, v pečení se nevyžívám. A ten vánoční shon i vítám. Klidně se budu prodírat mraky lidí ve městě a v obchodech... Lidi se děsí toho, že v říjnu už jedou obchody Vánoce... já doma žiji Vánoci celý rok, díky výrobě hvězdiček a přece je stále miluji...ignoruji Santu, skřítky, soby, losy.


Prostě Vánoce i předvánoční čas plyne tak, jak si to sami uděláme.

Já třeba už mám dárky nakoupené a z valné většiny už i zabalené :-)


Jak se chystáte na Vánoce vy?

6 komentářů:

  1. Já Vánoce taky miluji. Shonu, shánění dárků, uklízení a jiných magorií se neúčastním. Chci si předvánoční dobu užít v klidu. Dárky mám z valné části koupené, zabalené ještě ne. Tvoje balení je moc hezké. A ty hvězdičky....nádhera. Krásnou adventní neděli přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. No to jsi ale šikula... Letošní Vánoce si užívám po několika letech mám zas tu pravou vánoční náladu a celkem řádím... a baví nás to...
    dárky zabalené nemám.. ale mám jich... od drobností a blbostí :-D...jen s pečením cukroví to asi u mě moc nebude... záda to furt nedovolí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já ještě taky budu ještě nějáké dárky vyrábět. Ještě dělám jeden Ježíškový swap.
      Se zádama opatrně, zaůkoluj děti a Standu :-)

      Vymazat
  3. No páááni, to je krasy :) Jsi moc sikovna Danielko. Bohuzel me prozatim vanocni nalada tak nejak miji..

    OdpovědětVymazat
  4. Já také dárky většinou nakupuji průběžně, a tak se pak nemusím stresovat jejich sháněním pár dní před Štědrým dnem. :) S cukrovím už také pomalu končím, už jen dozdobuji, zbývá mi doma trochu poklidit ( nebudu to přehánět, ale přecejen s naším psiskem tam máme doost čurbes) a dárečky zabalit. A na to se těším! :) Ty máš dárky nádherně a originálně zabalené!

    OdpovědětVymazat
  5. Mám vánoce ráda. Nevadí mi vánoční shon. Cukroví teprve začnu péct o víkendu, vždy jsem to tak dělala. Jsi dobrá, že máš už dárky zabalený. Já na to mám rituál, že je balím na štědrý den dopoledne a užívám si to.

    OdpovědětVymazat