středa 20. července 2016

Jak pokračují práce na hausbótu a okolí

V červnu a červenci postupovala dál práce na hausbótu a hlavně na jeho okolí.
V červnu jsme k hausbótu odvezli nádrž na vodu. Sbíráme do ní deštovku z okapu. Přemek vymyslel důmyslný systém hadic a celkem to funguje.


Taky Přemek natřel spodní část hausbótu.


Jelikož tráva roste jak blázen, tak křovinořez je nezbytnou součástí výbavy.


V červnu taky začal Přemek odkopávat písečný hrb uprostřed pozemku a přivítali jsme první návštěvníka...Jitku :-)


V červenci jsme snad naposled jeli i s károu. Mimo jiné jsme totiž vezli materiál na verandu a hlavně krásný pracovný stůl, který mi Přemek vyrobil přesně podle mých představ. Už se těším, až na něm budu míchat mýdla, batikovat látky...prostě tvořit. Má přesně takovou výšku, abych u něho mohla pohodlně pracovat vestoje.


Hlavní úkol, ale byla veranda. Museli jsme trochu skloubit vzájemné představy, trochu zaimprovizovat, ale výsledek je myslím skvělý...úžasný...


 Taky máme už od Jitky ušité závěsy.


Od Jitky mám i základ na plot plný hrníčků ♥


Přemek dál pokračoval v odkopávání pahorku a tak už máme i místo na ohniště.


Navštívil nás Olin s Vendulkou, tak už se i opékalo.
Po práci je zapotřebí i trochu odpočinku. Tak jsme naplánovali výlet k Bubovickým vodopádům. Nakonec Přemkovi dělala společnost, kromě Jiříka, jen Jitka se synem, jelikož já jsem lehla s náběhem na zápal plic....(cesta domů další den byla pro mně doslova utrpením). Bohužel ikdyž poslední dny pršelo, tak na vodopádech vody bylo jen maličko.
Abych aspon něco dělala, tak jsem došila asi 13 ponožkových míčků na hry.


Poslední den šel Přemek brzo ráno na houby, ale našel nic...Nu aspon fotil.




Aktuálně...jelikož nám něják padla všechna místa na dovolenou, tak jí nejspíše budeme trávit právě na hausbótu a cestováním po okolí (Koněpruské jeskyně, Křivoklát, zámek Kozel...)
Už přijímáme na hausbótu i návštěvy...zatím s vlastním stanem a spacáky :-) a pokud by se vám doma válely hrníčky otukané, naprasklé a bez oušek, tak je vemte s sebou :-)


Fotky z výletu k Bubovickým vodopádům zde.
Fotky z prací na hausbótu zde.

3 komentáře:

  1. Dafinko, mám doma spoustu hrnečků, které je mi líto vyhodit. Jestli o ně máš zájem, tak mi prosím pošli adresu na xlukesovaj@seznam.cz. Krásné léto. Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to u vás skvěle! Já vám tak závidím, že se u vás něco děje, my jsme na zahradě nějací líní a přitom už by tam mohl stát obyvatelný domek!:)

    OdpovědětVymazat