čtvrtek 21. srpna 2014

Plány na cesty

Úvodem bych chtěla napsat, že plánuji nerada. Jsem hektický člověk a raději se rozhoduji až "teď" a raději improvizuji. Nic méně dostala jsem od Přemka za úkol naplánovat naše cestování o dovolené, tak jsem nad tím víceméně strávila celý den. Ukáži vám místa, kam pojedeme.
V pátek ráno vyjíždíme směr Bechyně. Jedeme přes Hradec Králové, Pardubice, Chrudim, Havlíčkův Brod, Humpolec, Pelhřimov. Za Pelhřimovem se zastavíme na hradu Kámen, kde je muzeum motocyklů. Pak pokračujem směr Tábor, Opařany, Bechyně. Pokud bude čas a chut, koukli bysme na zříceninu hradu Dobronice. V pátek máme konečnou na tábořišti Yukon, kde se setkáme a pobudeme s našima a trampíkama ze Ždánic.
Sobota bude více méně v režii našeho taťky, Projdeme Bechyni a okolí. Takže jen doufám, že to ušlapu a neodpadnu někde po cestě. Přemkovi jsem neprozřetelně ukázala, že na skále nad Lužnicí je ferrata. Hned plánoval její slezení, což jsem mu rozmluvila...asi pro letošek :-), ale prý ji aspon okoukne.
V neděli odjíždíme směr Albrechtice nad Vltavou. Na tamní  kapličkový hřbitov se moc těším a rozhodně si ho nenechám ujít. Odtud pokračujeme do Českých Budějovic a Trhových Svinů. V okolních lesích se prý objevují podivné bytosti, snad indiáni, tak to jedeme prozkoumat. Snad budou mírumilovní a navážeme přátelské i obchodní vztahy.
V pondělí bysme měli dorazit k cíli a naší hlavní základně do Českých Velenic k Leonce. Cestou nejspíš ještě zkoukneme Žumberk. Z Českých Velenic pak budeme celý týden vyrážet do světa.
Máme naplánovanou Stezku stromů na Lipně, cestou bysme se zastavili ve Vyšším Brodě.  Jeden celý den věnujeme Novým Hradům, Terezčinu údolí a Cuknštejnu.
Některý den si uděláme výlet vlakem do Třeboně, aby si taky Přemek od řízení odpočinul.
A jelikož budeme mít hranice hned za humny, tak navštívíme i Rakousko. Samozřejme Gmund a Naturpark Blockheide s rozhlednou. Našla jsem ještě poblíž hranic dvě města. Heidenreichstein s vodním hradem a město Weitra se zámkem. Nejspíše navštívíme obě.
Všude samozřejmě budu fotit, tak se máte na co těšit.
Ted už jen doufám, že nám vyjde počasí a nic a nikdo nám do toho nebude zasahovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat